Tuesday, October 15, 2013

Autogenni trenink

Bohumil Geist: Autogenní trénink zpracoval Petr Pišoft Úvod, historie a podstata autogenního tréninku Z historického hlediska ditchří autogenní trénink (AT) mezi psychoterapeutické metody, které vznikly v první čtvrtině dvacátého sto allowí. Za jeho zakladatele lze považovat psychiatra a neurologa Johannese Heinricha Schultze (1844-1970), který jako první prezentoval výsledky této metody v roce 1924 a který se ve svém výzkumu zabýval otázkou, zda nezhypnotizovaný člověk může dosáhnout hluboké psychofyziologické relaxace s jasným procítěním tíže anebo tepla v končetinách (těle). Tato práce byla do velké míry ovlivněna prací profesora Oscara Vogta (1870-1959), který se zabýval výzkumem psychosomatiky. Během decalitrešÃ­m let bylo dopracováno upřesnění jednotlivých formulí a metodiky. Knižně pak J. H. Schultz publikoval tuto metodu s j iž standardizovanými postupy a procedurami rozšÃ­řenými na všechny partie těla v roce 1932. V roce 1940 se stává Schultzovým studentem Wolfgang Luthe (1922-1985), jenž se v rámci svých studií zabýval psychosomatickou trefoilínou a autogenní terapií.
bestessaycheap.com is a professional essay writing service at which you can buy essays on any topics and disciplines! All custom essays are written by professional writers!
Později, v roce 1950, emigroval Luthe do Montrealu v Kanadě, kde na Montrealské Univerzitě dále rozvíjel techniku autogenní terapie. Schultz a Luthe ovšem dále spolupracovali a v roce 1969 vydali pět dalšÃ­ch knih popisující techniku autogenní terapie a tréninku. genus Tyto knihy byly následně přelo& 2;eny a vydány v dalšÃ­ch devíti jazy! cích. V roce 1984 pak byla založena The British Association for Autogenic develop and Therapy. A co tedy autogenní trénink je? Různých definic autogenního tréninku lze nalézt více – např. „autogenní trénink je psychofyziologická forma terapie“ (W. Luthe) anebo „jedná se autonomní sebekontrolující a seberegulující terapie“ (B. Geist, 2004). Obecně...If you lack to get a full essay, order it on our website: BestEssayCheap.com

If you want to get a full essay, visit our page: cheap essay

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.